Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس سینما گفت: کاراکترهای پایتخت بیش از حد خاکستری هستند و مرز بین شرافت و بی وجدانی در تک تک کاراکترها بسیار باریک است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدرضا عبدالحمیدی در گفتگو با صاحب نیوز اظهار کرد: سریال پایتخت، یکی از سریال‌های پر مخاطب رسانه ملی به شمار می رود.

کارشناس سینما افزود: یکی از مؤلفه هایی که در پایتخت های یک تا چهار مد نظر قرار گرفت، توجه به زندگی روستایی و طبقات پایین جامعه بود که این مطلب، به خودی خود یک نقطه قوت هم محسوب می شود، اما اگر با دقت بیشتری نگاه کنیم خواهیم دید که پایتخت در مقایسه با نمونه هایی از سریال های سیما در این عرصه نیزموفقیت چندانی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحمیدی افزود: به عنوان مثال، سریال مهم و خاطره انگیز «روزی روزگاری» که حدود 30 سال پیش ساخته شد و خیلی از مردم جامعه با آن خاطره دارند، به عنوان یکی از سریال های مهم تاریخ رسانه ملّی مطرح می شود. پایتخت را از نظر نشان دادن زندگی روستایی و سنتی و همچنین کاراکترپردازی میشود با این سریال مقایسه کرد.

منتقد حوزه فیلم و سینما اضافه کرد: در این سریال شاهد یک نمونه خوب از پرداختن به نقش هستیم که مخاطب با دیدن آن آرزو می کند که ای کاش در این فضا زندگی می کرد و درگیر قصه های این فیلم بود؛ مردم به خوبی با کاراکترهای روزی روزگای همزاد پنداری می کردند. کاراکترهای روزی روزگاری در عین حال که از ظنزی جذاب بهره می بردند اما جدی و باورپذیر بودند و مخاطب دوست داشت جای آنها باشد.

وی با بیان اینکه این موضوع در خصوص سریال پایتخت رخ نداده است و در واقع هیچ فردی آرزو نمی کند جای کارکترهای سریال پایتخت باشد، تصریح کرد: هیچ کسی دوست ندارد در محیط و فضای زندگی پایتخت زندگی کند و یا حتی خانواده اش شبیه این خانواده باشد، مردم با تماشای پایتخت حداکثر به دنبال این هستند که با پایتخت تفریح کنندو هیچ کس کاراکترهای پایتخت را جدی نمی گیرد.

این کارشناس سینما بیان کرد: صرف این که دوربین را در محیط روستایی بچرخانیم و مناظر زیبای طبیعی نشان دهیم و یک زندگی ساده را ترسیم کنیم، لزوما ترویج زندگی ساده ایرانی نیست.

کارشناس سینما با توضیح اینکه در پایتخت های پنج و شش تغییراتی در ساختار آن رخ داده است، اظهار کرد: در پایتخت پنج و شش یک سری از مؤلفه های مفید و مهم فصل های قبلی، مانند صفا و صمیمت از دست رفت و شاید دلیل آن، تغییر نویسنده و مدیریت ساخت پروژه بود.

عبدالحمیدی خاطر نشان کرد: با وجود این که نکات مثبتی مانند پرداختن به داعش و مدافعان حرم، پایتخت پنج را از قبلی های متمایز میکرد، امّا در مقابل پرداخت های غلط به کاراکترهای ارسطو، نقی معمولی، بهتاش و… آفت هایی را هم ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: از جمله این آسیب های جبران ناپذیر که گناه نابخشودنی پایتخت است، تخریب لهجه شرین مازندرانی است؛ لهجه مازندرانی یکی از زیباترین و شیرین ترین لهجه های زبان فارسی است و جزو سرمایه های فرهنگی کشور ماست اما پایتخت با کاراکترهای خود، عملا این لهجه را اسباب تفریح و مضحکه کرده است. متاسفانه امروز در هر کجای کشور اگر یک انسان محترم با لهجه ی مازندرانی را ببینیم و صدای او را بشنویم ناخودآگاه یاد ارسطو و نقی می افتیم و حتی شاید مورد تمسخر عده ای قرار بگیرد.

عبدالحمیدی معتقد بود: پایتخت به لهجه مازندرانی نه تنها خدمت نکرد بلکه آن را اسباب تمسخر عمومی قرار داد و این، خسارتی جبران ناپذیر است.

کارشناس سینما بیان کرد: مخاطب نه تنها آرزو نمی کند که در خانواده نقی معمولی باشد، بلکه ترجیح می دهد با این کاراکترها تفریح و آن ها را مسخره کند و این لهجه را هر کجا شنید دست بیاندازد.

وی اضافه کرد: در پایتخت شش کاراکترها و دیالوگ ها موهن شده است، این نکته در کاراکتر بهتاش که پدیده نوظهور در پایتخت های پنج و شش بود، بیشتر به چشم می خورد.

عبدالحمیدی افزود: کاراکتر بهتاش در پایتخت شش رسماً به یک فرد آوانگارد و حرمت شکن تبدیل شده است و یکی از نقاط ضعف پرداخت سریال، همین است. بهتاش یک کاراکتری محبوب است و مخاطب به تکه کلام های او علاقه دارد اما از بی حرمتی هایی که مخصوصا در پایتخت شش به بزرگترها می کند مشخص است که قرار بوده نقش منفی باشد که متأسفانه درست از آب در نیامده است.

وی ادامه داد: کاراکترهای پایتخت بیش از حد خاکستری هستند و مرز بین شرافت و بی وجدانی در تک تک کاراکترها بسیار باریک است. از نقی گرفته تا بقیه کاراکترهای زن و مرد همه و همه در یک لحظه انسان های با شرافتی هستند و در کوتاه ترین فاصله ممکن مرتکب بی وجدانی های حیرت انگیز می شوند.

کارشناس سینما در پایان گفت: امیدوارم اگر مسئولان سازمان صدا و سیما به فکر فصل های دیگری برای این سریال هستند به جای واگذاری امور به تیم سازنده،‌ ابتدا نقد علمی این سریال را در دستور کار قرار دهند تا مشخص شود گمشده پایتخت های 1 تا6 چه بوده است و چگونه می شود آن را در فصل های بعدی اصلاح کرد تا این سریال مهم با سرمایه فرهنگی ای که در این سال ها در اجتماع پیدا کرده موجب رشد عمومی شود و ارزش هزینه ای که برای آن می شود را داشته باشد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس سینما بی وجدانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۲۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواشی حضور مهران رجبی در سریال پایتخت

آفتاب‌‌نیوز :

مهران رجبی با حضور در برنامه جعبه سیاه درباره حضورش در سریال پایتخت برای نقش بهبود توضیح داد و گفت: «از من هم برای بازی در این سریال دعوت شد، اما آن زمان درگیر سریال دردسر‌های عظیم بودم. بعد دیدم مهران احمدی بهتر از من بازی می‌کند.»

کاربران به این ویدئو واکشن‌های متفاوتی داشته‌اند. برخی عدم حضور او را مایه تاسف دانسته و معتقد بودند اگر مهران رجبی در گروه بازیگران پایتخت بود این سریال جذاب‌تر می‌شد، اما نظر عده‌ای دیگر خلاف این موضوع بود و احمد مهران‌فر را بهترین گزینه برای نقش بهبود می‌دانستند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • محمود گبرلو بازیگر شد
  • بهرام افشاری به این دلیل مهم در پایتخت ۷ حضور ندارد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • غایب بزرگ پایتخت ۷
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت + عکس
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • (ویدیو) افشاگری مهران رجبی در مورد سریال پایتخت
  • حواشی حضور مهران رجبی در سریال پایتخت
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم